Sistem de comunicații auto prin lumină vizibilă adaptiv la diferite condiții de mediu – AutoVLC

href="file:///C:/Users/Marius/Desktop/public_html/public_html/diseminare.htm">Diseminare

Program PN III:  Programul 2 - Creșterea competitivității economiei românești prin cercetare, dezvoltare și inovare

Tip proiect: Proiect experimental demonstrativ

Nr. contract: 36PED/2017
Durata contractului:  03.01.2017 – 02.07.2018
Valoare totală a contractului: 596.440,00 lei 

Director de grant: Prof. univ. dr. Mihai DIMIAN

Adresa: Universitatea Stefan cel Mare din Suceava
Centrul integrat de cercetare, dezvoltare și inovare pentru Materiale Avansate, Nanotehnologii și Sisteme Distribuite de fabricație și control
Str. Universitatii, nr. 13, Suceava, 720229 Romania
E-mail: dimian@usm.ro 



Obiective

   Acest proiect are ca scop dezvoltarea, implementarea și testarea unui sistem de comunicații prin lumină vizibilă (VLC) auto-adaptiv la condiții de mediu conceput pentru creșterea siguranței rutiere și eficientizarea traficului. Pentru atingerea acestui scop au fost stabilite 5 obiective specifice:
    Primul obiectiv este demonstrarea viabilității și beneficiilor ce ar putea fi furnizate prin utilizarea unui sistem VLC adaptat mediului în aplicațiile auto și identificarea beneficiilor generate de fiecare funcție adaptivă.
    Al doilea obiectiv este dezvoltarea și implementarea unui emițător VLC îmbunătățit, capabil să evalueze condițiile externe și cerințele specifice și să-și adapteze automat parametrii de transmisie pentru maximizarea performanțelor comunicației, menținând în același timp o legătură robustă.
     Cel de-al treilea obiectiv este dezvoltarea și implementarea unui receptor VLC adaptat la mediu, capabil să se auto-adapteze la condițiile exterioare în schimbare. Receptorul va putea recepționa, identifica și decodifica în mod corespunzător mesajele transmise folosind diferite configurații și în diverse medii.
    Al patrulea obiectiv al dezvoltării sistemului autoVLC constă în testarea, optimizarea și validarea experimentală. Acest pas ne va permite să oferim o perspectivă generală asupra performanțelor sistemului pentru a face îmbunătățiri suplimentare.
    Al cincilea obiectiv al proiectului este îmbunătățirea capacității de cercetare a instituției gazdă și oferirea de soluții adecvate la problemele menționate mai sus pentru companiile interesate din regiune, de a dezvolta resurse umane pentru cercetare avansată și de a obține vizibilitate internațională pentru cercetarea noastră.