Proiect Complex PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0917, “Platformă hibridă de comunicații prin lumină vizibilă și realitate augmentată pentru dezvoltarea de sisteme inteligente de asistență și siguranță activă a autovehiculelor”, contract nr. 21PCCDI/2018.
Proiect Finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării, Programul PN-III, Programul 1 - Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2 - Performanță Instituțională Proiecte Complexe realizate în consorții CDI.
Valoarea totală a contractului: 4.325.472,00 LEI
Director Proiect Complex: prof.unv.dr. Mihai Dimian
Citește mai mult!Rezumat: Proiectul de făţă îşi propune dezvolatea, implementarea şi optimizarea unui sistem îmbunătăţit de comunicaţii prin lumină vizibilă, destinat aplicaţiilor de siguranţă rutieră. Ca și obiectiv general, proiectul vizează alinierea performanţelor sistemelor VLC cu cerinţele impuse de aplicaţiile de siguranţă rutieră bazate pe comunicaţii wireless.
Rezumat: Proiectul adresează problematica dezvoltării de sisteme de realitate augmentată in-vehicle (IV-AR) cu accent pe interacțiunea dintre dispozitivele inteligente și sistemele IVIS ale autovehiculelor. Elementele de noutate științifică și tehnică constau în proiectarea și dezvoltarea primei infrastructuri software de realitate augmentată pentru interiorul autovehiculelor, precum și în proiectarea și implementarea de tehnici de transfer a datelor digitale dintre dispozitivele inteligente personale ale utilizatorilor și sistemele IVIS.
Rezumat: Proiectul își propune dezvoltarea unei noi arhitecturi de comunicație V2X,analizând cele două modalități principale de comunicație, interconectarea acestei arhitecturi cu alte mecanisme de comunicație (prin lumină vizibilă - VLC, realitate augmentată - IV-AR), și dezvoltarea de noi aplicații de asistare a conducerii care să poată fi integrate și in vehiculele autonome.
Rezumat: Proiectul adresează problematica caracterizării și ameliorării mediul electromagnetic din automobile, cu accent pe analiza metodelor de măsurare şi testare a compatibilităţii electromagnetice şi a echipamentelor industriale utilizate în acest scop, pe implementare de noi tehnici de testare şi măsurare a imunităţii şi emisiilor şi ameliorarea repetabilităţii acestora.