25H@USV

Concurs studențesc de design şi dezvoltare de noi tehnologii, creativitate şi perseverenţă.

A VII-a ediţie, Suceava,
9-10 decembrie 2021
organizare online

Despre concurs

Timpul de a demonstra abilitățile individuale în proiectele care ne definesc profesional este considerabil fragmentat de incidența și varietatea problemelor și confruntărilor zilnice, făcând ca orice proiect să fie inerent divizat în mai multe zile sau chiar saptămâni.
De multe ori, acest lucru se întâmplă în pofida dorinței noastre de a vedea proiectul dus cât mai repede la bun sfârșit.


Ce ai putea realiza însă în decursul unei zile întregi dedicată exclusiv unui singur scop? Mai mult, îți oferim 25 de ore în care, alături de o echipă, poți demonstra pasiunea ta pentru tehnologie, viziunea și creativitatea, precum și abilitatea de a colabora într-o echipă pentru atingerea unui ideal comun.

Suntem siguri că vei câștiga o experiență de lucru dincolo de planul profesional, care se va constitui într-un punct de reper pentru cariera și proiectele care vor urma!

Regulament

Acest concurs se adresează studenților înscriși la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (FIESC) la unul dintre ciclurile de studiu (licență, masterat sau doctorat) care doresc demonstrarea abilităților tehnice și de creativitate în lucrul cu noi tehnologii într-un timp limitat și cu o tematică stabilită de către organizatori. Echipele de studenți își pot alege un antrenor dintre membrii corpului profesoral al FIESC.

Concursul se desfășoară pe durata a 25 de ore.

Tematica

Tema concursului va fi anunțată în momentul deschiderii oficiale a acestuia și va consta în realizarea unui proiect competitiv necesitând design și dezvoltare pentru crearea și folosirea de noi tehnologii, cu accent pe originalitatea și creativitatea implementării.

Pentru ediția anului 2021, tematica concursului constă în dezvoltarea unei aplicații web pentru dispozitive mobile smart, pentru care vor fi necesare cunoștințe JavaScript pentru frontend. Un cont va fi furnizat fiecărei echipe pentru acces la o platforma online, care permite exportul de resurse împreună cu cod JavaScript, resurse care vor trebui folosite pentru dezvoltarea aplicației (detalii in ziua deschiderii concursului.) In rest, orice alte tehnologii, framework-uri, librării software pentru dezvoltare web front/backend sunt permise.

Înscriere echipe

Înscrierea este liberă tuturor studenţilor FIESC.

Echipe formate din 3 studenți se pot înscrie până la data de
6 Decembrie 2021, 23:59 trimițând un email de intenţie la adresa de contact de mai jos precizând numele și adresele de email ale membrilor echipei, anul de studiu și specializarea fiecărui membru, precum și un număr de telefon.

Înainte de începerea concursului, fiecare membru va completa şi semna un formular de înscriere şi acceptare a condiţiilor concursului. Formularul va fi furnizat de către organizatori.

Juriu

Membrii juriului vor aprecia (1) funcționalitatea proiectului, (2) originalitatea ideii și creativitatea implementării și (3) susținerea proiectului realizat.


Prof. Dorin-Mircea Popovici
Virtual and Augmented Reality Research Laboratory (CERVA), Universitatea Ovidius Constanta

   

drd. Mihail Terenti
Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

   

Prof. Radu-Daniel Vatavu
Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

   

Clasament și premii

to be announced

Comitet de organizare

Președinte concurs: prof. univ. dr. ing. Adrian Graur
Coordonator: prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu
Asistență tehnică: ing. Sebastian Coțovanu
Grafică și web design: Florin Gheorghiu

Contact

Întrebările, sugestiile și înscrierile sunt binevenite la următoarea adresă de email, cu specificarea textului 25@USV în subiectul email-ului.  

Radu-Daniel Vatavu
radu.vatavu@usm.ro
http://www.eed.usv.ro/~vatavu

Ediții anterioareSponsori

542a608df03924731b9471db_osf_logo.jpg